Καλαμπάκα - Η Ένωση ξενοδόχων Ν. Τρικάλων στηρίζει το Παιδικό χωριό SOS Θεσσαλονίκης

enosi xenodoxonΤην έμπρακτη και ουσιαστική στήριξή της στο Παιδικό Χωριό SOS, στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, δείχνει η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Τρικάλων, διοργανώνοντας -ενόψει των εορταστικών ημερών- αποστολή για την παράδοση ειδών σίτισης στα παιδιά που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Χωριού.
Τις Άγιες αυτές μέρες, ο Ανθρωπισμός και οι Πράξεις Αγάπης πρέπει να κυριαρχούν και να πρυτανεύουν στη συνείδηση κάθε ανθρώπου!
Τα ταξίδι γνωριμίας και ανθρωπιστικής κίνησης έχει οργανωθεί για την ερχόμενη Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, με την αντιπροσωπεία των ξενοδόχων από την Καλαμπάκα να έχει στις... αποσκευές της ποικιλία προϊόντων, κυρίως τυροκομικών, κρεατικών και ζυμαρικών, προσφορά τοπικών επιχειρήσεων και τις Ευχές από τα Άγια Μετέωρα.
Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Τρικάλων, με έδρα την Καλαμπάκα, προτίθεται μάλιστα να αναπτύξει μία διαρκή συνεργασία με τη Διεύθυνση του Παιδικού Χωριού SOS στο Πλαγιάρι, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση στη διέυθυνση του χωριού για επίσκεψη στην πόλη μας, με δωρεάν διαμονή και διατροφή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου είναι το δεύτερο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και λειτουργεί από το 1997, ενώ εγκαινιάσθηκε τον Οκτώβριο του 1998 από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο. Οικοδομήθηκε σε έκταση 29 στρεμμάτων, η οποία αποκτήθηκε το 1991 χάριν του κληροδοτήματος LEON PISANI. Αποτελείται, δε, από 10 σπίτια οικογενειών SOS για 60 παιδιά, τον Ξενώνα προστασίας και θεραπείας κακοποιημένων βρεφών και νηπίων, διάφορα εργαστήρια και χώρους γραφείων, βιβλιοθήκης, μελετητήριο κ.λπ., ενώ στον περιβάλλοντα χώρο έχουν αναπτυχθεί γήπεδα, παιδικές χαρές και το ανοικτό θέατρο “Αλίκη Βουγιουκλάκη”. Στο Παιδικό Χωριό απασχολούνται 27 άτομα σε ημερήσια βάση (επιστημονικό, παιδαγωγικό και διοικητικό προσωπικό) ενώ το σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων είναι 3.500 τετραγωνικά μέτρα.

Εκ της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Τρικάλων

Σπύρος Δημ. Νικολογιάννης – Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων

 

 

Facebook Twitter Google Plus