Ο γιατρός Χρίστος Λιάπης μαζί με τους εθελοντές του Δήμου Τρικάλων

liapis dimarxos trikalaKοντά στους Εθελοντές του Δήμου Τρικάλων βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης, προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης,  για να ανταλλάξουν ευχές για τη νέα χρονιά και να δρομολογήσουν την οργάνωση δράσεων παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στους πάσχοντες συμπολίτες μας που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις σχετικές δαπάνες.

Με τον Δήμαρχο κ. Παπαστεργίου και τον Δημοτικό Σύμβουλο, εντεταλμένο για τις εθελοντικές δράσεις, κ. Λάππα, έχουν ήδη εγκαταστήσει έναν αποτελεσματικό δίαυλο επικοινωνίας που είναι βέβαιο πως, με το νέο έτος, θα αποδώσει πολύτιμους καρπούς.

Ο Δρ. Λιάπης δήλωσε σχετικά στo kalabakacity:

"Βρέθηκα με χαρά κοντά στους Εθελοντές του Δήμου Τρικάλων, γιατί Ο εθελοντισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την κοινωνία της επικουρικότητας και της εταιρικής ευθύνης. Με την κοινωνία της συνοχής και της αλληλεγγύης. Έννοιες που ιδιαίτερα αυτές τις Άγιες Ημέρες των Εορτών οφείλουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της σκέψης και της καρδιάς μας. Ο εθελοντισμός και η εταιρική κοινωνική ευθύνη αποτελούν ένα εν πολλοίς αναξιοποίητο και ανεξάντλητο κεφάλαιο για τη χώρα μας που μπορεί να συνδράμει σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας. Στόχος μας πρέπει να είναι η διαρκής ενεργοποίηση και ο συντονισμός της πολιτείας των εθελοντών. Οι μη-κυβερνητικές οργανώσεις, οι επιχειρήσεις, οι εθελοντές, η εκκλησία και οι σύλλογοι αποτελούν το ενεργό δίκτυο του Εθελοντισμού. Εκείνο που απαιτείται είναι ο αποτελεσματικός συντονισμός του και η κατάλληλη στόχευση στις προτεραιότητες της κοινωνίας μας, η οποία δοκιμάστηκε σκληρά από την κρίση και το 2015. Είθε η χρονιά που φεύγει να πάρει μαζί της καθετί το αρνητικό και το 2016 να χαρίζει σε όλους μας υγεία, δύναμη δημιουργίας και την πληρότητα της εθελοντικής και ανιδιοτελούς προσφοράς προς τους σε ανάγκη ευρισκόμενους συμπολίτες μας.Χρόνια Πολλά σε όλους."

 

 

Facebook Twitter Google Plus