Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στα Δερβενοχώρια – Απειλούνται σπίτια και αποθήκες πυρομαχικών

 

Μετά από έναν τιτάνιο αγώνα των πυροσβεστών για τρίτο συνεχόμει 24ωρο με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια και ενώ διαβλέπονταν ότι η φωτιά θα μπορούσε να κατασβεσθεί, μία απότομη αλλαγή των ανέμων προκάλεσε νέες αανζωπυρώσεις, στο μέτωπο στο νότιο τμήμα και η φωτιά είναι πλέον εκτός ελέγχου.

Από το πρωί η ένταση των ανέμων είχε πέσει στην περιοχή της μεγάλης φωτιάς στα Δερβενοχώρια και οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να περιορίσουν τα δύο μεγάλα μέτωπα της φωτιάς.

Ωστόσο, οι άνεμοι δυνάμωσαν επικίνδυνα με αποτέλεσμα να υπάρξει σφοδρή αναζωπύρωση της φωτιάς στο νότιο μέτωπο προς τη μεριά της Μαγούλας.

Η φωτιά ξέφυγε πλέον από κάθε έλεγχο και κατευθύνεται προς την κοινότητα Πράσινο.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε απόσταση 400 μέτρων από τα πρώτα σπίτια του οικισμού Πράσινο, με τους πυροσβέστες και τα εναέρια μέσα να δίνουν μάχη ώστε να ελέγξουν τη φωτιά πριν φτάσει στα σπίτια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει έντονη ανησυχία καθώς το μέτωπο που αναζωπυρώθηκε είναι σε πολύ κοντινή απόσταση σε αποθήκες πυρομαχικών.

Στη μάχη της πυρόσβεσης στα Δερβενοχώρια μετέχουν 140 πυροσβέστες με 65 οχήματα, 113 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη, ενώ συνδράμουν στην επιχείρηση 16 υδροφόρα οχήματα του Δήμου και 30 στρατιώτες.

 

 

Facebook Twitter Google Plus