Γεμάτες με made in USA και Germany αντιαεροπορικά-αντιαρματικά όπλα και πυρομαχικά οι αποθήκες του ISIS στο Χαλέπι

Το Χαλέπι βρίσκεται υπο πολιορκία από τις δυνάμεις του Συριακού Στρατού με την αεροπορική συνδρομή που παράσχουν τα ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη και τα επιθετικά ελικόπτερα. Τα σημεία ωστόσο που ανακαταλαμβάνονται από τον ISIS φέρουν στην επιφάνεια στοιχεία ή επιβεβαιώνουν πληροφορίες για το ποιος και με τί όπλα ενίσχυσε τους τζιχαντιστές.

Συγκεκριμένα, στη γειτονιά Μπάνι Ζαΐντ στο Χαλέπι, όπως καταγράφηκε, φαίνεται ξεκάθαρα μια μεγάλη αποθήκη με αμερικανικά όπλα, χειροβομβίδες και ρουκέτες. Η αποθήκη μέχρι χθες ήταν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.

Μεταξύ των αμερικανικών όπλων εντοπίστηκαν ήταν και όπλα που έχουν κατασκευασθεί στη Γερμανία και την Τσεχική Δημοκρατία. Στην αποθήκη βρέθηκαν εκτοξευτές πυραύλων TOW υψηλής τεχνολογίας και αμερικανικά αντιπυραυλικά συστήματα. Είναι αυτά που χρησιμοποιούν συχνά οι τζιχαντιστές για να πλήξουν τα ρωσικά αεροσκάφη ή ελικόπτερα που τους σφυροκοπούν.

Με έναν τέτοιο πύραυλο Tow οι ισλαμιστές είχαν καταστρέψει το ρωσικό ελικόπτερο που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση του Ρώσου πιλότου μετά την κατάρριψη του Su-24 από τα τουρκικά μαχητικά στη Συρία.

Ρώσοι ειδικοί εικάζουν ότι τα όπλα παραδόθηκαν στη λεγόμενη «μετριοπαθή αντιπολίτευση», πριν καταλήξουν στα χέρια των τζιχαντιστών. Αν βεβαίως δεν ήταν εξ αρχής ο στόχος αυτός. Να παραδοθούν δηλαδή στον ISIS, αφού οι «μετριοπαθείς ισπλαμιστές» ταυτίζονται με τα μέλη του ISIS.

pronews.gr

 

 

Facebook Twitter Google Plus