Υδατοδιαδρόμιο στον Πλαταμώνα

Σχεδιασμός για την δημιουργία υδατοδιαδρόμου βρίσκεται σε εξέλιξη στον Πλαταμώνα.

Αυτό προκύπτει από την συνάντηση του δημάρχου Δίου – Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου με εκπρόσωπο της εταιρείας Hellenic Seaplanes. Το θέρετρο της Πιερίας που αποτελεί εδώ και δεκαετίες αγαπημένο προορισμό των Λαρισαίων θα έχει την δυνατότητα να εμπλουτίσει το τουριστικό του ρεύμα με επισκέπτες από την Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική.

Για το θέμα του υδατοδρομίοιυ υπήρξε ήδη κατ΄αρχήν συμφωνία μεταξύ του δημάρχου και του εκπροσώπου της εταιρείας Κώστα Λουμπούτη.

Από τις ωραίες και δροσερές ειδήσεις…

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

«Συνάντηση είχε στις 2-8-2016 στο Λιτόχωρο ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Hellenic Seaplanes, Κώστα Λουμπούτη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προοπτική δημιουργίας υδατοδιαδρόμου προσθαλάσσωσης υδροπλάνων στους λιμένες του Πλαταμώνα και της Γρίτσας, ώστε να δημιουργηθούν εναλλακτικοί τρόποι υποδοχής και μετακίνησης επισκεπτών και τουριστών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δίου – Ολύμπου.

Τα υδροπλάνα που διαθέτει η εταιρία είναι εικοσαθέσια και, εφ’ όσον ολοκληρωθεί το σχέδιο, θα καλύπτουν κοντινές αποστάσεις προς Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και σε νησιά. Συμφωνήθηκε στη συνάντηση να προβούν σε από κοινού ενέργειες για την υλοποίηση του εγχειρήματος.

 

 

Facebook Twitter Google Plus