Εικόνες που δεν τιμούν την περιοχή και τη χώρα μας…

Εικόνες που δεν συνάδουν, με το πνεύμα του χώρου, αλλά και ενέργειες που εναντιώνονται στην Ελληνική νομοθεσία, αντικρίσαμε το πρωί της Κυριακής στην περιοχή των Μετεώρων! Εικόνες που δεν τιμούν την περιοχή και τη χώρα μας.

Δεκάδες τροχόσπιτα, παρατεταγμένα σε χώρο των Μετεώρων, διανυκτέρευσαν, κάτι το οποίο απαγορεύεται  ρητώς από την Ελληνική νομοθεσία. Όμως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι τόσο περιορισμένοι που ο καθένας, μάλλον μπορεί να κάνει ότι θέλει, σε αντίθεση φυσικά με τις χώρες τους, όπου σίγουρα αποφεύγουν τέτοιες ενέργειες,καθώς εκεί είναι νομοταγής και τηρούν τους νόμους.

Ο αντίκτυπος από τη μη τήρηση του νόμου, περί ελεύθερου κάμπινγκ, αποτελεί φυσικά απώλεια εσόδων για τις τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον  χώρο, αλλά και για το κράτος και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας. Όχι, πως θα λυθεί το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας, εάν καταπολεμηθεί το ελεύθερο κάμπινγκ, αλλά δεν μπορεί να έχουν όλοι κατά νου πως στην Ελλάδα μπορούν να πράττουν ανενόχλητοι ότι θέλουν, πιστεύοντας πως κάνεις δε θα τους ενοχλήσει!

Οι εικόνες μιλούν από μόνες του και δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στην Ελλάδα η κατασκήνωση εκτός οργανωμένων χώρων δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τον νόμο 392/1976, (ΦΕΚ Α’ 199/1976), με τίτλο «Περί ιδρύσεως και λειτουργίας χώρων οργανωμένης κατασκηνώσεως (κάμπινγκ) και άλλων τινών διατάξεων», απαγορεύεται η εγκατάσταση σκηνών και η στάθμευση τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παραλίες και γενικότερα κοινόχρηστους χώρους.

Από το 2012, και σύμφωνα με το αρ. 38 του Ν. 4055/2012 (ΦΕΚ Α’ 51/ 12.3.2012) εισήχθη τροποποίηση, η οποία προβλέπει ότι η ελεύθερη κατασκήνωση τιμωρείται με κράτηση (και όχι με φυλάκιση πλέον) έως έξι (6) μήνες ή με πρόστιμο έως τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ.

Συνεπώς πλέον, για το ελεύθερο κάμπινγκ προβλέπεται μία διοικητική κύρωση (πρόστιμο 300 ευρώ) και μια ποινική (κράτηση έως 6 μήνες ή χρηματική ποινή έως 3.000 ευρώ), η οποία επιβάλλεται από τον δικαστή κατά τη συζήτηση της υπόθεσης».

Οι αρχές στην πόλη και ο Δήμος ας μεριμνήσουν για τα αυτονόητα… Είναι κρίμα να ασχολούμαστε με τέτοιες εικόνες.

 

c53776d7-2e18-4e0b-8bb1-aa1b6ec1024f

 

 

Facebook Twitter Google Plus