Η αναρρίχηση έγινε Ολυμπιακό άθλημα…

Η προσπάθεια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) να προσελκύσει μεγαλύτερα χορηγικά προγράμματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, φέρνει όλο και περισσότερες αθλητικές δραστηριότητες στο πρόγραμμά της.

Έτσι η αγωνιστική αναρρίχηση σε τοίχους αναμένεται να μπει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων από τη διοργάνωση στο Τόκιο το 2020.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περισσότερες από 140 χώρες βρίσκονται υπό την σκέπη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αγωνιστικής Αναρρίχησης, με 35 εκατ. αθλητές κι αθλήτριες παγκοσμίως να ασχολούνται με αυτή. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι 23 ετών, με το 40% να είναι  κάτω των 20 ετών

Δεν ξέρω αν μπορούμε στην περιοχή μας, η οποία αποτελεί, ένα από τα σπουδαιότερα αναρριχητικά πεδία παγκοσμίως ν’ αντιληφθούμε περί τινός πρόκειται! Πάντως η ένταξη του αγωνίσματος της αναρρίχησης στους Ολυμπιακούς αγώνες το 2020, αλλάζει άρδην τη φύση του αθλήματος και αναμένεται να το καταστήσει ακόμη δημοφιλέστερο! Άρα περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως θα ασχοληθούν και όταν υπάρχουν χώροι όπως τα Μετέωρα αντιλαμβάνεστε περί τίνος πρόκειται, εφόσον έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά και δεν αρχίσουμε και πάλι να «κυνηγάμε» ίσως και τους αυριανούς Ολυμπιονίκες!

Η απόφαση για την αναρριχηση, οριστικοποιηθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στις 3 Αυγούστου, οπότε και συνεδριάσει η ΔΟΕ, παραμονές της έναρξης των Αγώνων στην πόλη της Βραζιλίας. Η αναρρίχηση είναι ένα από τα πέντε αθλήματα που θα ενταχθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Το τελικό πρόγραμμα των 28 ολυμπιακών αθλημάτων για το Τόκιο 2020, θα κλείσει στα μέσα του 2017 και σε αυτά θα συμπεριλαμβάνεται και το γκολφ, άθλημα που θα φιλοξενηθεί και στο Ρίο ντε Τζανέιρο κι επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το 1904!

Η αναρρίχηση είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην «χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου», στη ΔΟΕ πιστεύουν ότι νέα αθλήματα θα «φέρουν πιο ολοκληρωμένη εξέλιξη στη σύγχρονη ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων».

 

 

 

Facebook Twitter Google Plus