“Στους Βράχους στα Μετέωρα”

 

@ Γεια σας και χαρά σας. Βροχούλες σήμερα όπως προέβλεψε η Μετεωρολογική υπηρεσία. Δρόσισε λίγο και το χρειαζόμασταν… Το φθινόπωρο δεν είναι μακριά, αλλά ας ευχαριστηθούμε το καλοκαιράκι ακόμα, έστω με καιρικά «σκερτσάκια» του.

@ Σε τέσσερις μήνες οι δημότες Καλαμπάκας και όχι μόνο θα διέρχονται τη γέφυρα της Διάβας! Αυτό προβλέπει το τεχνικό δελτίο και η συμφωνία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τον ανάδοχο του έργου, η οποία υπογράφηκε την περασμένη Πέμπτη στο Δημαρχείο Καλαμπάκας.

Γέφυρα-Διάβας3@ Ο εργολάβος θα εγκατασταθεί στο χώρο της γέφυρας μετά τις 15 Αυγούστου, αφού αυτή τη στιγμή το προσωπικό της εταιρείας κάνει χρήση της αδείας του. Υπολογίζεται πως γύρω τις 20 Αυγούστου θα ξεκινήσει η εγκατάσταση και από την στιγμή αυτή μέχρι 20 Δεκεμβρίου θα έχει αποκατασταθεί το κατεστραμμένο κομμάτι της γέφυρας και μάλιστα θα ξεκινήσει η κυκλοφορία των οχημάτων.

@ Υπάρχει αισιοδοξία για το έργο, το οποίο είναι αλήθεια πως για τα ελληνικά δεδομένα έχει σπάσει κάθε γραφειοκρατικό ρεκόρ, αφού έχει δρομολογηθεί ταχύτατα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Καλαμπάκας.

@ Αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε, να το αναφέρουμε, παρ΄ ότι διαβάζουμε πως πολλοί ασχολούμενοι με τα  «social media» έχουν την άποψη πως μπορούσε ένα τέτοιο έργο, στη «φαλιρισμένη» Ελλάδα να γίνει ακόμη πιο γρήγορα! Ε, δεν γίνεται αγαπητοί μου!

@ Ούτε έχω κανένα «κόψιμο» να υπερασπιστώ τον Αγοραστό, τον Σινάνη ή οποιονδήποτε άλλον! Όμως οι κινήσεις τους για το γεφύρι, είναι αυτές που δείχνουν πως πρέπει να λειτουργεί το κράτος μας! Τα υπόλοιπα τα θεωρώ εξυπνάδες και λόγια του αέρα… Ανέξοδες τοποθετήσεις, χωρίς επιχειρηματολογία και υπόβαθρο. Σκοπιμότητα υποκρύπτουν!

@ Το ζητούμενο είναι να τελειώσει το έργο στην ώρα του και να μπορούν οι κάτοικοι να περνούν τον Πηνειό χωρίς πρόβλημα! Να σταματήσει η ταλαιπωρία!

@ Ένα εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Αντώνιο, ζήτησε να κατασκευαστεί στον χώρο κοντά στη γέφυρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Μιχαλάκης, ο οποίος, φορτισμένος και ανατρέχοντας στην βραδιά της πτώσης, ανέφερε πως στάθηκαν τυχεροί ο ίδιος, οι συνεργάτες του, αιρετοί του Δήμου και κάτοικοι της περιοχής, που δεν υπήρξε κάποιο θύμα, αφού εκείνη την ώρα βρίσκονταν πάνω και κάτω από την γέφυρα.

@ Ο Χρήστος Μιχαλάκης, δεν συνηθίζει να μιλά για τα έργα, αλλά μόνο για τη γέφυρα ήθελε να κάνει δυο δηλώσεις. Συνέβαλε τα μέγιστα στο να στηθεί ξανά η γέφυρα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ξεπερνώντας σημαντικά εμπόδια.

 @ Το ρεπορτάζ με τα τροχόσπιτα που έχουμε στο σημερινό μας φύλλο, προκάλεσε αίσθηση, καθώς ο αριθμός των τροχοφόρων που φωτογραφήθηκαν σταθμευμένα στον χώρο των Μετεώρων,  ήταν πάρα πολλά! Δεκάδες τροχόσπιτα, με τους ιδιοκτήτες να κοιμούνται σε δημόσιο χώρο ενώ απαγορεύεται, τις τοπικές επιχειρήσεις να μαραζώνουν οικονομικά και τις τοπικές αρχές να τους αφήνουν ανενόχλητους!

@ Εκείνο δε, που με πειράζει περισσότερο, είναι ότι αυτοί άνθρωποι που κατασκηνώνουν όπου να ναι, πιστεύουν ότι μπορούν να το κάνουν όπου και όποτε θέλουν στην Ελλάδα διότι στην Ελλάδα όλα επιτρέπονται! Έχουν δυστυχώς λανθασμένη εντύπωση την οποία τους την έχουμε δημιουργήσει εμείς οι ίδιοι! Δεν είναι έτσι όμως…

@  Πληροφοριακές πινακίδες που να προειδοποιούν τους τουρίστες για τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις τους αλλά και τις απαγορεύσεις, δεν έχουμε δει κάπου στα Μετέωρα! Κι αν υπάρχουν είναι δυσδιάκριτες! Αυτό είναι ένα σοβαρό λάθος των αρχών! Ελπίζουμε στο μέλλον να γίνει πιο ξεκάθαρο το τοπίο με καλύτερη και σωστή ενημέρωση προς όλους.

@ Επίσης, είναι λάθος που με την είσοδο τους στην χώρα μας, δεν ενημερώνονται για το τι επιτρέπεται και τι όχι σε ότι αφορά τη δημόσια κατασκήνωση. Ας βάλουμε επιτέλους μια σειρά σε όλα, γιατί πολύ «σκορποχώρι» είμαστε…

ΣΙΝΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ@ Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Μετέωρα 90,3 FM παραχώρησε την Δευτέρα το πρωί ο Δήμαρχος Καλαμπάκας. Ο κ. Σινάνης, ως δια «μαγείας», επισκέφτηκε τον εν λόγω ραδιοφωνικό σταθμό και μίλησε για θέματα του δήμου!

@ Οι απαντήσεις από μεριάς του κ. Σινάνη δεν μπορώ να πω πως ικανοποίησαν απόλυτα, αφού  υπήρξαν πολλές αοριστίες και αρκετή μελλοντολογία. Πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένος, σε πληθώρα θεμάτων και έργων που αφορούν την πόλη και τους δημότες…

@ Καλή εβδομάδα σας…

 

 

Facebook Twitter Google Plus