Η κίνηση της Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών κ΄ Μετεώρων κ. Θεόκλητος

• Την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 5 μ.μ. θα υποδεχθεί στα προπύλαια του Ι. Ναού της Ιεράς Μονής Αγ. Θεοδώρων, την τιμία ΚΑΡΑ του Αγ. Θεοδώρου του Στρατηλάτου...

Εν συνεχεία θα χοροστατήσει κατά τον πανηγυρικό Εσπερινό και κατά την Α΄ στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

• Το Σάββατο το πρωΐ 16 Μαρτίου θα χοροστατήσει κατά τον Όρθρον, θα λειτουργήσει και θα τελέσει μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων Κυρού Σεραφείμ, επί τη συμπληρώσει δύο χρόνων από τη κοίμησή του, στην ως άνω πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή.

• Το Σάββατο το απόγευμα και ώρα 5:30 θα χοροστατήσει κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερόν Ναόν του Αγίου Λουκά του Ιατρού Ξηροκάμπου, επί τη μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά.

• Το πρωΐ της Κυριακής της Ορθοδοξίας, 17 Μαρτίου, θα χοροστατήσει κατά τον Όρθρον, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερόν Ενοριακόν Ναόν Αγ. Κων/νου και Ελένης Καλαμπάκας.

• Την Κυριακή το απόγευμα και ώρα 6:00 θα χοροστατήσει κατά τον Δεύτερο κατανυκτικό εσπερινό, στον Ιερόν Μητροπολητικόν Ναόν Αγ. Βησσαρίωνος όπου και θα ομιλήσει καταλλήλως ο Πρωτοσύγκελλος της καθ' ημάς Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμ. Νήφων.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ

Η Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων στην προσπάθειά της να διευκολύνει αλλά και να δώσει την ευκαιρία στους εργαζομένους και στους νέους που έχουν φροντιστήρια, να συμμετέχουν της πνευματικής ευκαιρίας που προσφέρεται την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής με την ακολουθία των Χαιρετισμών της Παναγίας.

Θα πραγματοποιείται και Δεύτερη ακολουθία των Χαιρετισμών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος κάθε Παρασκευή 21.00-22.00.

 

 

Facebook Twitter Google Plus