Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη: Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην Καλαμπάκα [φώτος]

Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος...Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει.

Με αφορμή λοιπόν, την ειδική αυτή ημέρα, η Ομάδα Υγείας και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας, σε συνεργασία με την 5η Υ.ΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, διοργάνωσε σήμερα στην κεντρική πλατεία Καλαμπάκας δράση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη σπουδαιότητα της Εθελοντικής αιμοδοσίας.

Σκοπός της δράσης ήταν να εξαλειφθεί κάθε προκατάληψη, φόβος και άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες, να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν κανονικοί αιμοδότες, δηλαδή τακτικοί εθελοντές αιμοδότες, καθώς και να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η δράση αφέθηκαν συμβολικά δεκάδες κατακόκκινα μπαλόνια στον καλαμπακιώτικο ουρανό για να ταξιδέψει παντού το μήνυμα της σημερινής ημέρας.

amodplrhfe1

amodplrhfe2

amodplrhfe3

amodplrhfe4

amodplrhfe5

amodplrhfe6

amodplrhfe7

amodplrhfe8

amodplrhfe9

amodplrhfe10

amodplrhfe11

amodplrhfe12

amodplrhfe13

amodplrhfe14

amodplrhfe15

amodplrhfe16

amodplrhfe17

amodplrhfe18

amodplrhfe19

amodplrhfe20

amodplrhfe21

amodplrhfe22

amodplrhfe23

amodplrhfe24

amodplrhfe25

amodplrhfe26

amodplrhfe27

amodplrhfe28

amodplrhfe29

amodplrhfe30

amodplrhfe31

amodplrhfe32

amodplrhfe33

amodplrhfe34

amodplrhfe35

 

 

Facebook Twitter Google Plus