Δυο τα κρούσματα κορονοϊού στον Βρεφονηπιακό σταθμό «Άγιος Βησσαρίωνας» – Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα και από τα παιδιά – Άπαντες σε 14ήμερο περιορισμό

Τα κρούσματα αφορούν εκπαιδευτικούς του σταθμού, καθώς και σύμφωνα πάντα με ανακοίνωση του Δήμου Μετεώρων και του Αρμοδίου Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Πολιτισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γεώργιος Θώμου,  μετά από την εξέταση που έγινε σε όλους τους εκπαιδευτικούς, εντοπίστηκαν δυο κρούσματα.

Η ανακοίνωση του Δήμου Μετεώρων

«Mε βούληση για διαρκή και έγκυρη ενημέρωση των Δημοτών μας, πάντοτε σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και την ιατρό κ. Νάτσινα, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι μετά την εξέταση των δειγμάτων που ελήφθησαν από τους εκπαιδευτικούς του βρεφονηπιακού σταθμού «Άγιος Βησσαρίωνας», δύο ακόμη εξ αυτών βρέθηκαν θετικά στον COVID-19.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με την παρουσία φυσικά της κ. Νάτσινα μετέβη σήμερα (χθες) στην Καλαμπάκα και έλαβε δείγματα από τα παιδιά του τμήματος όπου δασκάλα είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, βάσει του οποίου έκλεισε και ο βρεφονηπιακός σταθμός.

Σύμφωνα με τις πολύτιμες οδηγίες της κ. Νάτσινα, μετά την εξέταση των δειγμάτων των παιδιών του τμήματος που είχε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, θα εξεταστούν άμεσα και τα παιδιά του τμήματος που βρέθηκε το δεύτερο κρούσμα, και σε περίπτωση που κάποιος εκ των μαθητών των δύο αυτών τμημάτων βρεθεί θετικός, ενδέχεται να ληφθούν δείγματα και από τα παιδιά των υπολοίπων δύο τμημάτων.

Ενημερώνουμε ότι τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και τα παιδιά που φοιτούν στο βρεφονηπιακό θα πρέπει να τεθούν σε δεκατετραήμερη κατ’ οίκον καραντίνα, προς αποφυγή περαιτέρω διασποράς του ιού.

Βούληση όλων μας είναι η προστασία των δημοτών και η προσπάθεια διακοπής της διασποράς του ιού. Οφείλουμε όλοι με αίσθημα ατομικής ευθύνης να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας, χωρίς πανικό και διχόνοιες. Ο Δήμος Μετεώρων θα σας ενημερώσει για οποιαδήποτε νεότερη πληροφορία».

 

(function($){ function bsaProResize() { var sid = "11"; var object = $(".bsaProContainer-" + sid + " .bsaProItemInner__img"); var animateThumb = $(".bsaProContainer-" + sid + " .bsaProAnimateThumb"); var innerThumb = $(".bsaProContainer-" + sid + " .bsaProItemInner__thumb"); var parentWidth = "250"; var parentHeight = "250"; var objectWidth = object.width(); if ( objectWidth < parentWidth ) { var scale = objectWidth / parentWidth; if ( objectWidth > 0 && objectWidth != 100 && scale > 0 ) { animateThumb.height(parentHeight * scale); innerThumb.height(parentHeight * scale); object.height(parentHeight * scale); } else { animateThumb.height(parentHeight); innerThumb.height(parentHeight); object.height(parentHeight); } } else { animateThumb.height(parentHeight); innerThumb.height(parentHeight); object.height(parentHeight); } } $(document).ready(function(){ bsaProResize(); $(window).resize(function(){ bsaProResize(); }); }); })(jQuery); (function ($) { var bsaProContainer = $('.bsaProContainer-11'); var number_show_ads = "0"; var number_hide_ads = "0"; if ( number_show_ads > 0 ) { setTimeout(function () { bsaProContainer.fadeIn(); }, number_show_ads * 1000); } if ( number_hide_ads > 0 ) { setTimeout(function () { bsaProContainer.fadeOut(); }, number_hide_ads * 1000); } })(jQuery);

 

 

Facebook Twitter Google Plus