Οι δύο δημοσιογράφοι που «έκοψαν» το διάγγελμα Τραμπ

Ο Σέπαρντ Σμιθ, κεντρικός παρουσιαστής του CNBC, ήταν ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων που έκοψαν τη μετάδοση της συνέντευξης Τύπου του Ντόναλντ Τραμπ. Στο παρελθόν εργαζόταν στο Fox News, ενώ διαβάζοντας τις δηλώσεις του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ αντέκρουσε ή διευκρίνισε κάθε παρατήρηση του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Σμιθ είναι ο επικεφαλής γενικός ειδικός ειδήσεων και παρουσιάζει το «The News with Shepard Smith». Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται στο Fox News και υπήρξε επικεφαλής παρουσιαστής και διευθύνων σύμβουλος του τμήματος έκτακτων ειδήσεων ενώ παρουσίασε προγράμματα όπως το Fox Report, το Studio B και το Shepard Smith Reporting.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του εκεί κάλυψε τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, τη δίκη Κλίντον, τη σφαγή στο Γυμνάσιο του Columbine το 1999, καθώς και άλλα σημαντικά γεγονότα. Το 2003, η εκπομπή Fox Report που παρουσίαζε κατατάχθηκε τρίτη μεταξύ των πέντε κορυφαίων προγραμμάτων καλωδιακών ειδήσεων στις ΗΠΑ.

Μάλιστα θεωρούνταν ως ένας από τους πιο αξιόπιστους παρουσιαστές ειδήσεων τόσο στα δίκτυα όσο και στις καλωδιακές ειδήσεις. Στις 19 Νοεμβρίου 2007, ο Σμιθ υπέγραψε ένα τριετές συμβόλαιο για 7 έως 8 εκατομμύρια ετησίως. Ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Fox στις 26 Οκτωβρίου 2010 για άλλα τρία χρόνια. Στις 12 Σεπτεμβρίου 2013 έγινε διευθύνων σύμβουλος του τμήματος έκτακτων ειδήσεων και ο οικοδεσπότης του Shepard Smith Reporting.

https://youtu.be/012BzDoFqiY

Από την άλλη πλευρά ο Μπράιαν Ουίλιαμς είναι ο κεντρικός παρουσιαστής του MSNBC και παρουσιαστής της εκπομπής «The 11th Hour with Brian Williams». Ήταν ο δεύτερος δημοσιογράφος που διέκοψε τις δηλώσεις του Τραμπ. Για δέκα χρόνια εργάστηκε ως παρουσιαστής, ενώ ήταν και ο διευθύνων σύμβουλος του NBC Nightly News, του προγράμματος βραδινών ειδήσεων στο NBC.

Μετά την προσχώρηση του στο πρόγραμμα τον Δεκέμβριο του 2004, στο NBC News απονεμήθηκε το βραβείο Peabody για την κάλυψη του τυφώνα Κατρίνα και ο Ουίλιαμς αποδέχθηκε το βραβείο εκ μέρους του οργανισμού. Η επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο «… Ουίλιαμς και ολόκληρο το προσωπικό του NBC Nightly News ανέδειξε τα υψηλότερα επίπεδα δημοσιογραφικής αριστείας».

https://youtu.be/KIT9MD8ynQU

Το NBC Nightly News κέρδισε το βραβείο George Polk και το βραβείο του Πανεπιστημίου duPont-Columbia για την κάλυψη του τυφώνα Κατρίνα. Το Vanity Fair χαρακτήρισε το έργο του Ουίλιαμς για τον τυφώνα Κατρίνα μοναδικό και ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του τυφώνα έγινε ο «παρουσιαστής ενός έθνους». Οι New York Times χαρακτήρισαντα ρεπορτάζ του Ουίλιαμς για τον τυφώνα ως «καθοριστική στιγμή».

Το 2007, το περιοδικό Time χαρακτήρισε τον Ουίλιαμς έναν από τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο. Το 2009 του απονεμήθηκε το βραβείο Walter Cronkite για την αριστεία στη δημοσιογραφία από το κρατικό πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Κατά την ανακοίνωση του βραβείου, το «ιερό τέρας» της αμερικανικής δημοσιογραφίας Γουόλτερ Κρόνκάιτ είπε ότι ήταν ένας από τους «ένθερμους θαυμαστές» του Ουίλιαμς και τον περιέγραψε ως «επιμελή δημοσιογράφο που έδωσε αξία στο επάγγελμα».

Έχει κερδίσει 12 Emmy Awards, ωστόσο τον Φεβρουάριο του 2015 τέθηκε σε αναστολή για έξι μήνες από την εκπομπή λόγω παραπλανητικής αναφοράς του για την εισβολή του 2003 στο Ιράκ. Εκείνη την περίοδο, ο μισθός του ήταν 10 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, με πενταετή σύμβαση που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2014. Τελικά λίγους μήνες αργότερα υποβιβάστηκε σε παρουσιαστή στο MSNBC.

(function($){ function bsaProResize() { var sid = "11"; var object = $(".bsaProContainer-" + sid + " .bsaProItemInner__img"); var animateThumb = $(".bsaProContainer-" + sid + " .bsaProAnimateThumb"); var innerThumb = $(".bsaProContainer-" + sid + " .bsaProItemInner__thumb"); var parentWidth = "250"; var parentHeight = "250"; var objectWidth = object.width(); if ( objectWidth < parentWidth ) { var scale = objectWidth / parentWidth; if ( objectWidth > 0 && objectWidth != 100 && scale > 0 ) { animateThumb.height(parentHeight * scale); innerThumb.height(parentHeight * scale); object.height(parentHeight * scale); } else { animateThumb.height(parentHeight); innerThumb.height(parentHeight); object.height(parentHeight); } } else { animateThumb.height(parentHeight); innerThumb.height(parentHeight); object.height(parentHeight); } } $(document).ready(function(){ bsaProResize(); $(window).resize(function(){ bsaProResize(); }); }); })(jQuery); (function ($) { var bsaProContainer = $('.bsaProContainer-11'); var number_show_ads = "0"; var number_hide_ads = "0"; if ( number_show_ads > 0 ) { setTimeout(function () { bsaProContainer.fadeIn(); }, number_show_ads * 1000); } if ( number_hide_ads > 0 ) { setTimeout(function () { bsaProContainer.fadeOut(); }, number_hide_ads * 1000); } })(jQuery);

 

 

Facebook Twitter Google Plus