Στρούντελ µε κρέµα βανίλια

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 αυγό
  • 100 ml νερό
  • 25 γρ. αραβοσιτέλαιο
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. αλάτι

Για τη γέμιση μήλου

  • 5 μήλα
  • 200 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 50 γρ. σταφίδες
  • λίγη κανέλα
  • 40 γρ. ζάχαρη για πασπάλισμα του μήλου

Για την κρέμα

  • 250 ml γάλα
  • 20 γρ. Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Βανίλια Βραστό ΓΙΩΤΗΣ
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. ρούμι
  • 1 αυγό
Διαδικασία

Ζυμώνετε με το γάντζο του μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να γίνει ομοιογενής. Την πλάθετε σε μία μεγάλη μπάλα, την αλείφετε με αραβοσιτέλαιο, την καλύπτετε με μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί 2 ώρες εκτός ψυγείου.

Κόβετε τα μήλα σε λεπτές φέτες, τα ραντίζετε με 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο γάλακτος και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Τα βάζετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 200°C μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις σταφίδες, την κανέλα και ανακατεύετε.

Διαλύετε στο γάλα το Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ και τη ζάχαρη και τα βάζετε στη φωτιά. Προσθέτετε το αυγό χτυπημένο και βράζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η κρέμα να αρχίσει να πήζει. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και το ρούμι.

Αλείφετε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί ψησίματος με λάδι και ανοίγετε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο. Το αφήνετε να ξεκουραστεί 10 λεπτά και μετά το τραβάτε με τα χέρια σας, ώστε να γίνει ακόμα πιο λεπτό. Κόβετε τις άκρες για να αποκτήσει τετράγωνο σχήμα. Στρώνετε σε μία λωρίδα την κρέμα και διπλώνετε το φύλλο μέχρι να σκεπαστεί η κρέμα. Μετά απλώνετε το μείγμα με τα μήλα σε μία άλλη λωρίδα και τυλίγετε σε ρολό διπλώνοντας προς τα μέσα τις άκρες.

Τοποθετείτε το ρολό σε βουτυρωμένη λαμαρίνα. Το βουτυρώνετε, το τρυπάτε και το ψήνετε στους 150°C στον αέρα, μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 λεπτά.

(function($){ function bsaProResize() { var sid = "11"; var object = $(".bsaProContainer-" + sid + " .bsaProItemInner__img"); var animateThumb = $(".bsaProContainer-" + sid + " .bsaProAnimateThumb"); var innerThumb = $(".bsaProContainer-" + sid + " .bsaProItemInner__thumb"); var parentWidth = "250"; var parentHeight = "250"; var objectWidth = object.width(); if ( objectWidth < parentWidth ) { var scale = objectWidth / parentWidth; if ( objectWidth > 0 && objectWidth != 100 && scale > 0 ) { animateThumb.height(parentHeight * scale); innerThumb.height(parentHeight * scale); object.height(parentHeight * scale); } else { animateThumb.height(parentHeight); innerThumb.height(parentHeight); object.height(parentHeight); } } else { animateThumb.height(parentHeight); innerThumb.height(parentHeight); object.height(parentHeight); } } $(document).ready(function(){ bsaProResize(); $(window).resize(function(){ bsaProResize(); }); }); })(jQuery); (function ($) { var bsaProContainer = $('.bsaProContainer-11'); var number_show_ads = "0"; var number_hide_ads = "0"; if ( number_show_ads > 0 ) { setTimeout(function () { bsaProContainer.fadeIn(); }, number_show_ads * 1000); } if ( number_hide_ads > 0 ) { setTimeout(function () { bsaProContainer.fadeOut(); }, number_hide_ads * 1000); } })(jQuery);

 

 

Facebook Twitter Google Plus